Opskrift til klassiske pesto

Du skal bruge:

50 g pinjekerner

1 stor håndfuld frisk basilikum

2 dl. Olivenolie

Saften fra ½ citron

4 spsk. revet parmesan

Salt og peber

Sådan gør du:

Rist pinjekernerne på en pande, til de får lidt farve. Kom kernerne sammen med resten af ingredienserne i en foodprocessor eller en blender. Lad gerne pestoen være lidt grov i det. Smag til med salt og evt. mere olivenolie.

Du kan også sagtens lave dine egne brødcroutoner som er et ekstra lækkert tilbehør til salatbaren.

Du skal bruge:

5 skiver franskbrød

5 spsk. olivenolie

Salt og peber

Sådan gør du:

Skær brødet ud i tern. Kom brødternene på en bageplade med bagepapir og fordel olien og salt og peber ovenpå.

Bag croutonerne i ovnen ved 200 grader i 8-10 min, eller til de er blevet sprøde.